aandelen in crisistijd

De beste aandelen kopen in crisistijd met deze tips

De beste aandelen kopen in crisistijd met deze tips
Juist in tijden van crisis is het een goed idee om aandelen aan te schaffen. Hoewel dit vaak tegen je gevoel in gaat omdat je enkel rode koersen ziet. Met deze tips stap jij in de juiste aandelen!

Direct beginnen met beleggen?

Maak gebruik van de volgende brokers.

Betrouwbare Nederlandse broker.

Broker voor zowel de beginnende als gevorderde belegger.

Populair crypto platform. Ontvang tot $4000 bonus!

Let op; Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Het consequent blijven toevoegen van nieuwe aandelen aan je portefeuille kan belangrijk zijn om op termijn te kunnen rekenen op de interessantste en hoogste rendementen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat lang niet elke periode zich in de praktijk even goed leent voor het kopen van aandelen, in tegendeel. Wanneer er een crisisperiode is aangebroken zal je bijvoorbeeld tot de vaststelling komen dat het algemene sentiment rond aandelen behoorlijk negatief zal zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen ook in deze tijd gewoon graag nieuwe aandelen willen blijven toevoegen aan hun portefeuille. Wil jij ook graag aandelen kopen in crisistijd en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele zeer belangrijke tips? Dan kan de onderstaande informatie je daarbij helpen!

Waarom aandelen kopen in crisistijd?

Vaak is het zo dat het in tijden van een recessie niet wordt aangeraden om (veel) geld te investeren in aandelen. Waarom zou jij er als investeerder of belegger dan net wel voor kiezen om dit te doen? Verschillende redenen kunnen daar van aan de basis liggen. In eerste instantie is het zo dat veel mensen tegenwoordig nog over een zeer lange beleggingshorizon beschikken. Wanneer ook jij nog enkele tientallen jaren te gaan hebt vooraleer je portefeuille te verzilveren kan blijven investeren in crisistijd door middel van de DCA-methode nog steeds zeer lucratief blijken te zijn op termijn.

Naast bovenstaande mag het ook niet vergeten worden dat mensen in aandelen kunnen investeren omwille van verschillende redenen. Het rendement dat je hiermee kan behalen wil in de praktijk dan ook nog wel eens verschillen. Voor verschillende aandelen (zogenaamde groeiaandelen) geldt dat ze duidelijk de focus leggen op het zogenaamde koersrendement. Dit terwijl voor dividendaandelen dan weer geldt dat vooral het dividend of het passief inkomen een cruciale factor vormt. Is het voor jou ook van belang dat je elke maand kan rekenen op een bepaalde hoeveelheid aan passief inkomen? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook in crisistijd blijven investeren in solide dividendaandelen in de praktijk zeker de moeite waard zou kunnen zijn.

Met welke belangrijke tips dien je rekening te houden?

Wil jij ook graag aandelen kopen in crisistijd? Dan zal je tot de conclusie komen dat dit niet altijd even eenvoudig zal zijn, in tegendeel. De kans bestaat namelijk dat je dag op dag geconfronteerd wordt met donkerrode koersen. Het spreekt voor zich dat dit niet alleen het algemene, maar ook jouw persoonlijke beleggingssentiment aanzienlijk aan kan tasten. Gelukkig bestaan er tal van verschillende tips die je kunnen helpen om ook in deze ietwat vervelende periode enkele interessante investeringen te kunnen doen. Benieuwd naar wat deze tips nu precies zijn? Dan dien je vooral nog even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

Tip 1: Investeer enkel en alleen in bedrijven met een goede balans

De eerste tip lijkt vrij voor de hand liggend te zijn. Toch lijkt het er in de praktijk naar uit te zien dat nog lang niet iedereen deze even goed begrijpt. Natuurlijk is het immers altijd van belang om vooraleer over te gaan tot het aankopen van een aandeel even grondig te kijken naar de financiële cijfers van het bedrijf in kwestie. Dit gezegd hebbende is het zo dat bepaalde periodes zich er eveneens toe lenen om te investeren in wat meer speculatieve aandelen. Dit bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een zogenaamde bullmarkt op de beurs. In crisistijden spreken we echter over een bearmarkt waardoor investeerders vooral hun pijlen richten op de meest rendabele bedrijven. Dit zou de zogenaamde small-cap aandelen zomaar eens aardig naar omlaag kunnen halen.

Tip 2: Kies bij voorkeur voor solide dividendaandelen

Het is onmogelijk om op voorhand te bepalen hoelang een crisis op de beurs precies kan duren. Bovendien is het eveneens niet mogelijk om in te schatten hoe laag de koersen van bepaalde aandelen kunnen gaan. Deze onzekerheidsfactor zorgt ervoor dat investeerders op zoveel mogelijk verschillende manieren trachten om de nodige zekerheden in te bouwen. Eén van deze zekerheden kan in de praktijk betrekking hebben tot de keuze voor solide dividendaandelen.

Wat dit betreft dienen we wel meteen aan te geven dat niet elk aandeel dat dividend uitbetaald per definitie interessant is om in te investeren. Zo moet je bijvoorbeeld altijd rekening houden met de zogenaamde “dividend safety score”. Voor deze score geldt dat ze aangeeft hoe groot de kans is dat het dividend in kwestie blijven zal kunnen worden uitbetaald door het achterliggende bedrijf. Wil je er bovendien echt zeker van zijn dat je passief inkomen onder de vorm van het dividend is gegarandeerd? Dan is investeren in zogenaamde dividend aristocraten of dividend koningen altijd  de moeite waard om te overwegen. Gaat de koers van het aandeel waarin je hebt geïnvesteerd op een zeker ogenblik onverhoopt omlaag? Dan heb je sowieso nog altijd het dividend dat je periodiek ontvangt. Ook dit is uiteraard een niet onbelangrijk stukje rendement.

Tip 3: Kies voor aandelen en sectoren die niet crisisgevoelig zijn

Het spreekt voor zich dat er op de markt sprake is van tal van verschillende aandelen en sectoren. Wanneer er zich een crisis aandient wordt het zeer sterk aangeraden om de focus te leggen op zowel aandelen als sectoren die niet (sterk) onderhevig zijn aan een afnemende koopkracht. Wanneer mensen minder geld overhouden aan het einde van de maand of bijvoorbeeld worden ontslagen in tijden van een economische crisis kan dat diverse sectoren zeer veel schade berokkenen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de toeristische sector die daar sterk onder kan lijden. Bovendien is deze sector nog lang niet hersteld van de COVID-19 pandemie waardoor ze extra risicovol is. Basisconsumptiegoederen, (grote) farmaceutische bedrijven en financiële instellingen blijken dan veelal enkele van de beste opties te zijn. Voor banken geldt bovendien dat ze vaak nog kunnen rekenen op een extra interessante troef. Wanneer de inflatie hoogtij viert is dat namelijk voor banken vaak een extra drijvende kracht. Dit terwijl bijvoorbeeld de zogenaamde techaandelen daar niet zelden door worden getroffen. Door te investeren in niet overgewaardeerde, crisisbestendige aandelen kan je in ieder geval heel wat leed in crisistijd voorkomen.

Aandelen kopen?

Wil jij nou ook beginnen met beleggen? Met Bux Zero koop je eenvoudig en snel aandelen, ETF’s en crypto currency’s. Bux Zero is een Nederlands bedrijf en staat onder toezicht van de AFM. Een betrouwbare broker dus!

Let op; Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Gerelateerde berichten

Real Estate Investment Trust
Vastgoed is sinds jaar en dag één van de meest lucratieve investeringen gebleken op de markt. Wél profiteren van de vastgoedmarkt maar niet de nadelen ondervinden? Beleg dan in een REIT (Real Estate Investment Trust). Lees alles over beleggen
tankpas zzp
Met de tankpas van Tankpas.nl heb je als ondernemer de ideale pas in handen voor tanken, laden en andere zaken als parkeren en auto wassen.
adsense alternatieven
De vergoedingen voor Google Adsense dalen al jaren. Publishers krijgen steeds minder betaald wanneer bezoekers op een advertentie klikken. Veel website bezitters zijn daarom op zoek naar alternatieven voor Adsense.
affiliate netwerk online producten
Producten als online cursussen, e-books of webinars zijn razend populair. Ook als affiliate marketeer kan je hier goed aan verdienen. Laten we eens kijken naar de beste affiliate netwerken om deze online producten/diensten te promoten.