Derivaten ByBit blijven handelen met Apex

Derivaten ByBit blijven handelen met Apex
In februari 2024 heeft ByBit aangekondigd te stoppen met het aanbieden van bepaalde diensten aan Nederlandse gebruikers. Zo is het vanaf 5 maart 2024 niet meer mogelijk om te handelen in derivaten via ByBit. Maar er is een oplossing...

Waarom geen derivatives meer voor Nederlandse gebruikers?

ByBit is een samenwerking aan gegaan met het Nederlandse SATOS en moet voldoen aan de hoge eisen die de DNB (De Nederlandse Bank) stelt om consumenten te beschermen. Het handelen met veel leverage op ByBit is daarom dus niet langer mogelijk in Nederland.

Wil je toch gebruik maken van leverage? We hebben een oplossing, en die is nog vrij simpel ook.

Derivatives traden met Apex

Er is een omweg om toch gewoon in derivaten met leverage te handelen als Nederlandse gebruiker. En zelfs gewoon via het platform van ByBit. Met Apex kan je gewoon verder traden in vrijwel dezelfde user interface.

Wat is Apex?

Apex is een decentralized derivatives protocol. Omdat Apex gedecentraliseerd is, zijn de strikte richtlijnen van De Nederlandse Bank niet van toepassing. Je kunt via dit protocol dus gewoon derivatives traden met een leverage tot 50x.

Een kleine kanttekening; aangezien het een gedecentraliseerde omgeving betreft zijn je gelden niet beschermt. Maak je een foutje, dan ben je je geld dus kwijt.

Hoe werkt Apex?

Om te kunnen traden via Apex Pro moet je een paar stappen doorlopen. In eerste instantie lijkt het misschien ingewikkeld, maar dit valt reuze mee. Hieronder leggen we precies uit hoe je tewerk moet gaan. In het kort;

1. Geld storten op je ByBit funding account

De basis is je ByBit funding account. Vanaf hier moeten we namelijk assets overzetten naar je ByBit wallet, welke we in stap 2 gaan aanmaken.

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van je funding account en dus niet van een unified trading account. Zet eventuele assets dus over naar je funding account. 

Zorg ervoor dat je USDT en een klein beetje BNB in je account hebt staan. BNB heb je namelijk later nodig om de gas fee te betalen. Heb je geen BNB in je wallet, dan kan je straks niet verder!

2. ByBit wallet aanmaken

Nu je al je geld in USDT op je funding account hebt staan (en een klein deel BNB) is het tijd om dit over te zetten naar een ByBit wallet.

Klik hiervoor in het menu op Web3 » ByBit Wallet. Klik op de knop ‘connect wallet’. Je hebt nu een ByBit wallet.

Klik vervolgens op ‘deposit’ en selecteer ‘BNB chain’. Zet je USDT en BNB over naar je wallet. In dit menu kan je eenvoudig kiezen voor ’transfer from Bybit account’.

3. Apex account aanmaken

Nu je USDT en BNB in je wallet hebt staan kan je een Apex Pro account aanmaken. Klik hier vervolgens op ‘Connect Wallet’ en kies ‘BybitWallet’.

Zodra je wallet is gekoppeld aan je Apex account klik je op ‘Recover Keys’.

4. Apex account funden

Nu is het tijd om je USDT daadwerkelijk op je Apex account te zetten. Standaard staat Apex op USDC, je moet dus eerst overschakelen naar USDT;

Nu kan je je USDT daadwerkelijk op je Apex account zetten. Klik hiervoor aan de rechter kant op ‘deposit’.

Als je voor de eerste keer een USDT storting doet, moet je eenmalig klikken op ‘enable USDT’.

Zodra je deze stap hebt afgerond en je je eerste deposit kan maken is het belangrijk dat je BNB chain selecteert. Je assets staan in je wallet namelijk onder deze chain.

5. Traden maar!

Je Apex Pro account is nu klaar voor gebruik. Je kan derivatives traden zoals je gewend bent met een leverage tot 50x. 

Via ByBit kan je eenvoudig op het Apex platform komen. Klik in het menu op Web3. Scroll iets naar beneden en kies ‘Apex’. Selecteer BTCUSD of een andere crypto en klik op ‘Trade Now’.

Apex heeft ook een app voor iOS en Android. Je download de app hier.

apex pro app

Video tutorial ByBit - Apex

Mocht het toch nog niet helemaal duidelijk zijn, de heren van DoopieCash hebben een duidelijke video tutorial op hun YouTube kanaal geplaatst. 

Gerelateerde berichten

beleggen in de s&p500
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch heeft de S&P500 zich in het verleden bewezen als een lucratieve investering. Maar hoe beleg je nou in de S&P500? We vertellen je meer over de VUSA-ETF, een handige
Op welke producten / diensten zit de hoogste commissie? En is het verstandig om voor een hoge vergoeding te gaan of kies je beter voor de eenvoudigere sales/leads met een lagere commissie?
affiliate netwerk producten
Een affiliate netwerk fungeert als tussenpersoon tussen webshop en publisher. Voor fysieke producten als laptops, wasmachines en koelkasten zijn er een aantal populaire affiliate netwerken. In dit artikel behandelen we ze.
Real Estate Investment Trust
Vastgoed is sinds jaar en dag één van de meest lucratieve investeringen gebleken op de markt. Wél profiteren van de vastgoedmarkt maar niet de nadelen ondervinden? Beleg dan in een REIT (Real Estate Investment Trust). Lees alles over beleggen