boekhouding als zzp'er

ZZP’er en de boekhouding

ZZP’er en de boekhouding
Je bent voor jezelf begonnen. De zaken gaan prima, maar de boekhouding heb je een hekel aan. We geven je een aantal tips om de administratie zo eenvoudig mogelijk te verwerken.

De administratie als zelfstandige

Als ZZP’er is het belangrijk om je boekhouding goed op orde te hebben. Het is natuurlijk erg verleidelijk om na een dag hard werken de administratie even links te laten liggen. Zo stapelt het zich op en zie je er nog meer tegen op. Door hier echter punctueel in te zijn bespaar je jezelf een hoop ergernis.

Wat moet je allemaal bijhouden als ZZP’er?

Als zelfstandige moet je verschillende zaken bijhouden in je administratie. Denk hierbij aan:

  • Grootboekadministratie
  • Je facturen (debiteuren én crediteuren)
  • In- en verkoopadministratie
  • Je eigen uren
  • Alle bonnetjes van zakelijke aankopen
  • Eventueel reiskosten

Boekhoudsoftware voor de ZZP’er

Gelukkig bestaan er vandaag de dag veel boekhoudprogramma’s die het leven van de zelfstandige een stuk eenvoudiger maken. Zo scan je al je bonnetjes in met je telefoon, sla je je uren op en verwerk je je rittenadministratie in één app. Sommige programma’s maken zelfs automatisch een factuur aan als je je uren hebt ingevuld.

Het boekhoudprogramma van Jortt

jortt boekhoud software

Met de software van Jortt.nl hoef je zelf nog maar weinig te doen. Het programma is voor een groot deel geautomatiseerd. Op deze manier bespaar je jezelf een hoop tijd!

De bij- en afschrijvingen van je bank dienen als basis voor de boekhouding. Deze worden automatisch ingelezen en verwerkt. Je hoeft het zelf enkel nog te controleren.

De bot verwerkt je boekhouding volgens de regels van de Belastingdienst. Daarnaast krijg je ook fiscaal advies zodat je nooit te veel belasting betaald.

Meer weten of de boekhoudsoftware van Jorrt? Klik hier om verder te lezen.

Gerelateerde berichten

tankpas zzp
Met de tankpas van Tankpas.nl heb je als ondernemer de ideale pas in handen voor tanken, laden en andere zaken als parkeren en auto wassen.
adsense alternatieven
De vergoedingen voor Google Adsense dalen al jaren. Publishers krijgen steeds minder betaald wanneer bezoekers op een advertentie klikken. Veel website bezitters zijn daarom op zoek naar alternatieven voor Adsense.
affiliate netwerk online producten
Producten als online cursussen, e-books of webinars zijn razend populair. Ook als affiliate marketeer kan je hier goed aan verdienen. Laten we eens kijken naar de beste affiliate netwerken om deze online producten/diensten te promoten.
blog
Met een blog kan je op verschillende manieren geld verdienen. Toon advertenties op je website of verdien geld met affiliate marketing. Meer weten? Lees dan snel verder.