affiliate netwerk online producten

Top 3 affiliate netwerken voor online producten

Top 3 affiliate netwerken voor online producten
Producten als online cursussen, e-books of webinars zijn razend populair. Ook als affiliate marketeer kan je hier goed aan verdienen. Laten we eens kijken naar de beste affiliate netwerken om deze online producten/diensten te promoten.

Steeds meer mensen begin met affiliate marketing, dat is niet voor niks. Affiliate marketing kan over de lange termijn een erg interessant businessmodel zijn. Je verdient namelijk geld door bezoekers door te wijzen naar een externe webshop. Kopen bezoekers producten of diensten via jouw link? Dan krijg jij hier commissie voor.

Het commissiepercentage is erg afhankelijk van het product. Zo krijg je op telefoons weinig commissie, terwijl je bij online producten veel commissie krijgt. Het percentage is vooral afhankelijk van de winstmarge van het product.

Wanneer er op een product een hoge winstmarge zit, kun adverteerders meer commissie betalen. Tegenwoordig, zitten de hoogste commissie op online producten en diensten. Denk hierbij aan online cursussen of e-books. Wanneer jij deze producten promoot, kun je méér dan 50% commissie verdienen. Promoot je een laptop? Dan krijg je hooguit 3 of 4 procent.

De nieuwe mensen die een website beginnen, promoten dus vaak online producten. Niet alleen omdat ze veel commissie krijgen, maar ook omdat de orderwaarde vaak hoog is. Zo vind je op verschillende Nederlandse affiliate netwerken cursussen van méér dan 1.000 euro. De commissie is tot 55%. Koopt één iemand iets via jouw link? Dan verdien je dus 550 euro per sale.

Hierdoor heb je maar een aantal sales per maand nodig, om rond te kunnen komen van jouw eigen blog. Let op! Het conversiepercentage ligt erg laag. Natuurlijk, kopen mensen eerder douche shell bij bol.com, dan een cursus van 1.000 euro. 

Het gemiddelde conversiepercentage zal onder de 1 procent liggen. Wil jij weten via welke netwerken jij deze producten kunt promoten? Lees dan snel verder.

1. Daisycon

Daisycon in is de affiliate wereld een bekende naam. Op dit platform vind je een hoop bedrijven die digitale diensten of producten aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan;

  • Software (boekhouden, VPN’s, antivirus)
  • Consumpentenpanels (zoals hier op thuiswerken.net)
  • Telecom providers

Daarnaast is er ook een breed scala aan andere bedrijven beschikbaar om direct te promoten.

2. PayPro

PayPro is het grootste affiliate netwerk waarbij je online producten kunt promoten. Het bedrijf bestaat al sinds 2006. PayPro biedt verschillende diensten aan. Zo hebben ze niet alleen een affiliate netwerk, maar ook een eigen betaalsysteem met eigen afreken-pagina’s. Het bedrijf groeit nog steeds.

Op dit affiliate netwerk vind je ongeveer 300 producten die je kunt promoot. Dit zijn voornamelijk cursussen en e-books. De onderwerpen zijn zeer divers. Zo gaan niet alle producten over ‘geld verdienen’, er zijn bijvoorbeeld ook ‘puppycursussen’ die je kunt promoten. 

Dit maakt PayPro geschikt voor verschillende websites. Zelf, promoten wij al jaren producten via PayPro, dit kunnen wij jullie zeker aanraden. Het bedrijf is opgericht door Henk Jan Wils, in de afgelopen jaren is PayPro erg succesvol geworden.

Voor de rest ziet het dashboard er erg duidelijk uit. Doordat alles zo duidelijk is, is PayPro ook geschikt voor beginnende affiliate marketeers. Mensen die weinig tot geen ervaring hebben, kunnen hier prima mee beginnen. Op de dashboard-pagina kun je op een bepaalde ‘categorie’ filteren. Je krijgt dan producten te zien in een deze categorie. Dit is handig voor mensen die per se producten willen promoten is deze categorie. 

Uiteindelijk kan ik wel concluderen dat PayPro een erg betrouwbare partij is. Op het netwerk kun je veel verschillende producten promoten. Hierdoor kunnen bijna alle websites wel één product promoten van dit affiliate netwerk. Het is in ieder geval het proberen waard. 

3. Plug & Pay

Plug & Pay is een relatief nieuwe speler op deze markt. Dit bedrijf is opgezet door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Dit zijn de eigenaren van de imu.nl (internet marketing universiteit). Onder de vlag van dit bedrijf hebben ze verschillende dochterbedrijven. Eén daarvan is Plug & Pay. Plug & Pay is een betaal- en affiliate-software geschikt voor websites en webshops.

Met hun software kun je custom betaalpagina’s maken, hierdoor kan het conversiepercentage omhooggaan. Omdat ze zeker weten dat hun product werkt, mag je het 14 dagen gratis uitproberen.

Op hun affiliate netwerk vind je alleen maar online producten. Het zijn vooral cursussen en e-books. Het bedrijf is opgericht in 2019, echter is het affiliate netwerk later toegevoegd. Hiervoor van het alleen een betaalsoftware.  

Op dit affiliate netwerk vind je zo’n 200 producten die je kunt promoten. PayPro is de grootste ‘speler’ in deze markt, waarna Plug & Pay volgt. Het affiliate netwerk kwam in 2021 online. Eigenlijk zijn ze nog maar net bezig.

De producten die je op Plug & Pay kan promoten, zijn vergelijkbaar met de producten op PayPro. Deze twee affiliate netwerken kun je zien als concurrenten.

Conclusie

Wanneer je online producten wilt promoten, kun je een kijkje nemen op beide affiliate netwerken. De producten die erop staan lijken veel op elkaar. Echter, is het niet mogelijk dat producten op beide websites staan. Om commissie te kunnen uitbetalen, moet het bedrijf zelf de betaling verwerken. PayPro doet de betaling zelf, Plug & Pay besteed dit uit aan Mollie. 

De beste affiliate marketing tips in je mailbox?

Gerelateerde berichten

tankpas zzp
Met de tankpas van Tankpas.nl heb je als ondernemer de ideale pas in handen voor tanken, laden en andere zaken als parkeren en auto wassen.
adsense alternatieven
De vergoedingen voor Google Adsense dalen al jaren. Publishers krijgen steeds minder betaald wanneer bezoekers op een advertentie klikken. Veel website bezitters zijn daarom op zoek naar alternatieven voor Adsense.
blog
Met een blog kan je op verschillende manieren geld verdienen. Toon advertenties op je website of verdien geld met affiliate marketing. Meer weten? Lees dan snel verder.
passief inkomen ETF
Beleggen in de juiste ETF's kan je op termijn een leuk passief inkomen opleveren. Wil jij weten hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder.