affiliate netwerk producten

Affiliate netwerken voor fysieke producten

Affiliate netwerken voor fysieke producten
Een affiliate netwerk fungeert als tussenpersoon tussen webshop en publisher. Voor fysieke producten als laptops, wasmachines en koelkasten zijn er een aantal populaire affiliate netwerken. In dit artikel behandelen we ze.

Tegenwoordig beginnen steeds meer mensen met affiliate marketing. Logisch dus dat er steeds meer affiliate netwerken komen. De vraag is enorm gestegen. In Nederland heb je een aantal bekende affiliate netwerken. Voorbeelden hiervan zijn: Daisycon en TradeTracker. Deze twee partijen zijn al erg lang actief in deze branche.

Voor online producten (diensten) komen er ook meer affiliate netwerken. Voorbeelden hiervan zijn: Plug & Pay en PayPro. Plug & Pay is een van de nieuwere affiliate netwerken. Dit netwerk staat online sinds 2021. .

Voordelen van het promoten van fysieke producten

Over het algemeen is het conversiepercentage op fysieke producten redelijk hoog. In ieder geval een stuk hoger dan op online producten. Meestal krijg je niet alleen commissie over de producten die je promoot, maar op alle producten die de door jou aangebrachte klant afrekent. Dit is bijvoorbeeld zo bij bol.com. Stel je voor: je promoot stiften en iemand rekent ook een computer af. Je krijgt dan over beide producten commissie. Het commissiepercentage ligt bij fysieke producten tussen de 3 en 15%. Waarmee 15% erg hoog is en 3% erg laag.

De hoogste commissie krijg je op product waar een hoge winstmarge op zit. Voorbeelden hiervan zijn kleding en babyspullen. Bij bol.com krijg je hier 8% commissie over. Producten waar 3% commissie op zit, zijn meestal computers, hardware en telefonie. 

Nadelen van het promoten van fysieke producten

Er zitten ook nadelen aan het promoten van fysieke producten. Zo kan de commissie erg laag zijn. Als je bijvoorbeeld 5% commissie krijg over 50 euro, is dit 2,50 euro. Jouw aangebrachte klanten moeten heel veel bestellen om een heel maandinkomen te verdienen. Het is daarom belangrijk om je website zo goed mogelijk te optimaliseren. Niet alleen de website, maar ook de advertentie. Ga je reviews schrijven? Dan kun je de software gebruiken van Affiliate Held.

Hiermee kun je makkelijk en professioneel producten promoten. Je kunt makkelijk producten vergelijken bij verschillende aanbieders. Klikken de mensen door naar de aanbieders? Dan klikken ze op jouw affiliate link. Dit is helemaal geautomatiseerd. Hierdoor ben je een stuk minder tijd kwijt. Voordat wij deze plug-in gebruikte waren wij hier al snel 2 uur aan kwijt, op dit moment kan het in 20 minuten.

Verschillende affiliate netwerken

In Nederland zijn tal van populaire affiliate netwerken zoals Daisycon, TradeTracker, Awin en TradeDoubler. Dit zijn de vier populairste netwerken, maar er zijn er nog veel meer. De nieuwe netwerken focussen zich meestal op een bepaalde niche. Je kunt hier bijvoorbeeld alleen vakanties promoten.

Daisycon

Daisycon werd al in 2000 opgericht. In de afgelopen decennia is het bedrijf hard gegroeid. Dit bedrijf was er als één van de eerste bij. De afgelopen jaren heeft het bedrijf verschillende bedrijven overgenomen. Ze zijn niet actief in Nederland, maar in meerdere landen verspreid over Europa. Je kunt je website zelf aanmelden bij Daisycon. Uiteindelijk is het belangrijk dat je je focust op bepaalde campagnes. Door te veel dingen tegelijk te doen, kun je focussen verliezen.

Doordat er zoveel producten te promoten zijn via dit platform, is de kans groot, dat je je focus verdient. Optimaliseer eerst één campagne en voeg er dan meerder toe.

Tradetracker

TradeTracker werd in 2004 opgericht door Paul van Doorn. In 2007 kwam de eerste medewerker in dienst, sindsdien is het snel gegaan. Op dit moment heeft TradeTracker 19 kantoren met in totaal 200+ medewerkers. De 19 kantoren staan allemaal in verschillende landen. Op dit platform kun je van allerlei campagnes producten. Het aanmaken van een account is gratis, de campagnes die je kunt promoten, zijn in verschillende productcategorieën. Elke website kan wel een product van dit platform. Registreren is gratis.

Awin

Awin was wereldwijd één van de eerste affiliate netwerken. Dit netwerk werd opgericht in 2000. Het bedrijf is over de hele wereld actief. In Nederland is hun marktpositie nog steeds groeiende. Op dit moment focust Awin zich vooral op het aanboren van nieuwe markten. In landen waar affiliate marketing nog minder bekend is, proberen ze het bekender te maken. Op het platform kun je van allerlei campagnes promoten.

Tradedoubler

TradeDoubler is een andere speler die er als sinds het begin bij is. Ook dit bedrijf is opgericht in 2000. Het bedrijf heeft kantoren in meerdere landen en bij dit bedrijf werken honderden medewerkers. Op dit moment kun je er meer dan 2000 campagnes promoten. 

Gerelateerde berichten

In februari 2024 heeft ByBit aangekondigd te stoppen met het aanbieden van bepaalde diensten aan Nederlandse gebruikers. Zo is het vanaf 5 maart 2024 niet meer mogelijk om te handelen in derivaten via ByBit. Maar er is een oplossing...
beleggen in de s&p500
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch heeft de S&P500 zich in het verleden bewezen als een lucratieve investering. Maar hoe beleg je nou in de S&P500? We vertellen je meer over de VUSA-ETF, een handige
Op welke producten / diensten zit de hoogste commissie? En is het verstandig om voor een hoge vergoeding te gaan of kies je beter voor de eenvoudigere sales/leads met een lagere commissie?
Real Estate Investment Trust
Vastgoed is sinds jaar en dag één van de meest lucratieve investeringen gebleken op de markt. Wél profiteren van de vastgoedmarkt maar niet de nadelen ondervinden? Beleg dan in een REIT (Real Estate Investment Trust). Lees alles over beleggen