adsense alternatieven

3 beste Adsense alternatieven

3 beste Adsense alternatieven
De vergoedingen voor Google Adsense dalen al jaren. Publishers krijgen steeds minder betaald wanneer bezoekers op een advertentie klikken. Veel website bezitters zijn daarom op zoek naar alternatieven voor Adsense.

Waarom kiezen voor een ander advertentie netwerk?

De CPC (Cost Per Click) voor display advertenties via het Adsense netwerk is de afgelopen jaren behoorlijk afgenomen. Je ontvangt simpelweg minder geld als een bezoeker op een advertentie klikt.

Gelukkig zijn er vandaag de dag een hoop andere advertentie netwerken beschikbaar. Over het algemeen zijn de inkomsten bij deze alternatieven een stuk hoger. Uiteraard is dit afhankelijk van de niche van je website.

Beste Adsense alternatieven in Nederland

Voor Nederlandse websites zijn er twee premium advertentie netwerken die het meest gebruikt worden als alternatief voor Adsense. Dit zijn Ezoic en Mediavine. Uiteraard zijn er nog andere alternatieven, maar deze zijn minder geschikt voor Nederlandse websites.

De inkomsten via Ezoic of Mediavine zijn over het algemeen een stuk hoger dan Adsense. Uiteraard is dit afhankelijk van de niche van je website, maar dit is ook het geval bij Adsense. Een website over financiën rendeert beter dan een website voor kinderen.

Adsense is nog altijd erg populair. Dit komt omdat je je vrij eenvoudig aan kunt melden als publisher. Ezoic is wat lastiger te integreren op je website, en MediaVine stelt bepaalde eisen aan het aantal bezoekers.

1. Ezoic, het alternatief voor kleine websites

Ezoic is eigenlijk het beste alternatief voor kleinere websites (onder de 50.000 bezoekers/maand). Dit advertentie netwerk is momenteel erg populair vanwege de hoge vergoedingen per klik.

Ezoic maakt gebruik van AI (Artificial Intelligence). Het systeem leert gaandeweg de beste manier om advertenties te tonen op jouw website. De advertenties zijn dus perfect afgestemd voor jouw website. Op deze manier maximaliseer je je inkomsten.

Daarnaast kan je via Ezoic gebruik maken van andere functies. Zo optimaliseer je de snelheid van je website met ‘Leap‘. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring voor je bezoekers, wat ook weer bijdraagt aan je positie in de Google zoekmachine.

Bezoekers eisen Ezoic

Ezoic stelt géén eisen aan het aantal bezoekers voor je website. Wél maken ze onderscheid tussen websites met meer dan 10.000 bezoekers per maand en websites met minder dan 10.000 bezoekers per maand.

Hoe meer bezoekers jouw website heeft, hoe hoger de vergoedingen. Ezoic gaat namelijk beter betalen wanneer jouw website veel bezoekers heeft.

Wanneer jouw website meer dan 10.000 bezoekers per maand heeft, krijg je meer support. Dit komt doordat Ezoic zelf meer aan deze website kan verdienen. Uiteindelijk is het mogelijk om een pakket te upgraden. Had je website tijdens het aanmelden 5.000 bezoekers, en heeft je website nu 10.000 bezoekers per maand? Dan kun je switchen van pakket.

Ezoic integreren op je website

Het plaatsen van advertenties op je website gaat via Ezoic een stuk lastiger dan bij Adsense. Om je aan te melden bij Ezoic moet je een flink aantal stappen doorlopen. Zo moet je bijvoorbeeld DNS records aanpassen om toegelaten te worden. Dit schrikt veel publishers af waardoor ze toch vasthouden aan het oude vertrouwde Google Adsense.

Gelukkig geeft Ezoic uitgebreide support bij het integreren van advertenties op je website. Laat je dus niet afschrikken en meld je aan om je inkomsten te maximaliseren.

2. Mediavine, het alternatief voor websites met minimaal 50.000 bezoekers

Heeft je website meer dan 50.000 bezoekers per maand? Dan is Mediavine het beste alternatief. Haal je deze bezoekersaantallen niet? Dan kan je je helaas niet aanmelden bij Mediavine.

De inkomsten bij Mediavine liggen gevoelig hoger in vergelijking met Adsense. Veel grote bedrijven adverteren via dit advertentie netwerk.

Om je aan te kunnen melden bij Mediavine moet je een kwalitatief hoogwaardige website hebben. Daarnaast moet je meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand hebben (dus geen pageviews!).

Omdat er vrij strenge eisen aan de toelating verbonden zijn is dit alternatief dus niet voor iedereen weggelegd.

3. Affiliate marketing

Een andere manier om je inkomsten te maximaliseren is ‘Affiliate Marketing’. Veel gebruikers vinden display advertenties maar irritant, en steeds meer mensen maken gebruik van een ad-blocker.

Het verwijderen van advertenties maakt je website een stuk gebruiksvriendelijker. Door je te focussen op affiliate marketing kan je mensen iets bieden waar ze écht naar op zoek zijn. Daarnaast zijn de vergoedingen voor leads of sales bij affiliate marketing veel hoger dan een klik op een advertentie.

Uiteraard is het lastiger om een bezoeker iets te laten kopen bij een andere website. Weet jij dit echter goed in de markt te zetten dan kan je hier goed aan verdienen.

We hebben de beste affiliate netwerken in een ander artikel voor je op een rijtje gezet.

Gerelateerde berichten

Real Estate Investment Trust
Vastgoed is sinds jaar en dag één van de meest lucratieve investeringen gebleken op de markt. Wél profiteren van de vastgoedmarkt maar niet de nadelen ondervinden? Beleg dan in een REIT (Real Estate Investment Trust). Lees alles over beleggen
tankpas zzp
Met de tankpas van Tankpas.nl heb je als ondernemer de ideale pas in handen voor tanken, laden en andere zaken als parkeren en auto wassen.
affiliate netwerk online producten
Producten als online cursussen, e-books of webinars zijn razend populair. Ook als affiliate marketeer kan je hier goed aan verdienen. Laten we eens kijken naar de beste affiliate netwerken om deze online producten/diensten te promoten.
blog
Met een blog kan je op verschillende manieren geld verdienen. Toon advertenties op je website of verdien geld met affiliate marketing. Meer weten? Lees dan snel verder.